Vrijdag 8 juli 2022

Ontbijt met Baharti, een Doperse broeder uit Congo en nu vluchteling met zijn vrouw in Malawi. Ik heb hem gevraagd om mij zijn verhaal en visie te mailen. Ik vertel nog meer over dit indrukwekkende gesprek met hem. MWC bestaat niet alleen uit massale conferenties maar zeker ook uit heel persoonlijke levens- en geloofsverhalen met vreugde en verdriet, leed en kracht … en dan te bedenken dat iedere deelnemer een razend interessant verhaal met zich meedraagt … duizelingwekkend, niet waar?

Het ochtendprogramma begint met luisteren en meezingen met de 10 internationale nachtegalen. Ze doen het geweldig! Ik ben voorstander en een grote fan van ze, zit op de voorste rij zodat ze zien dat ik er ben en ze steun.

Vanmiddag op busexcursie naar Fort Penden nog uit de koloniale tijd. Verder naar een waterkrachtcentrale en een boottocht.

Veilig zwemvesten aan. De vissers dragen hier conische hoeden tegen de zon net zoals in Vietnam. Op ondiepe plekken is rijst geplant en in het meer worden garnalen en vis gevangen, deels gekweekt. Eenden lopen er ook rond. (Eet smakelijk allemaal!)

Ik zal hier ook Simon en Andreas. Ze zijn met hun netten bezig  … op het meer Gennesareth. Ze doen vast de broederlijke groeten.

Paul Thimm

Gepubliceerd Op: 8 juli 2022 / Categorieën: Internationaal, Activiteit, Reisverslagen / Label: /