Dag 1: vertrek op donderdag 23 Juni

Philip-Jan (onze zoon) is zo aardig om ons naar Schiphol te brengen. Vanwege de drukte zet hij ons af, want er worden lange wachtrijen verwacht.

Grote koffers inleveren en onze boarding passen ophalen duurt negen kwartier. Dan in de rij voor de handbagage scannen: drie kwartier. De douane gaat redelijk snel: 15 minuten en we zijn erdoor. En dan nog een keer in de rij staan voor het instappen. Bekende luchthavenrituelen: veiligheid kost tijd. Om ongeveer 15.20 vertrekken we naar Dubai.

Het vliegtuig met twee verdiepingen. Boven zitten de mensen die platina/goud/eerste klas reizen: zij kunnen zelfs douchen tijdens de vlucht! Dat hoeft voor ons niet.

Maar ook wij kunnen via beeldscherm beschikken over films, play-lijsten, spelletjes, lezingen en ook de vluchtinformatie…voor meer dan een jaar vliegen. Dus verstrooiing genoeg als we niet met elkaar willen praten of lezen.

We vinden het nog steeds een wonder, hoe zo’n groot vliegtuig vol met mensen: zo zwaar- de lucht in kan gaan en kan vliegen. Ongelooflijk hoeveel kracht daaraan te pas komt. En uiteraard veel energie.

Aan het begin van de vlucht zien we Aalsmeer vanuit de lucht: de eilandjes in de Poel waar we maandag nog in twee pramen met 50 mensen op de Akkervaart op het water langs voeren. Nu hebben we de eilanden ook vanuit een ander perspectief, in vogelvlucht overgedaan. Fantastisch!

Rond middernacht komen we in Dubai aan, mooi op schema. Twee uren vooruit gereisd…en in de “woestijn” terechtgekomen. De termperatuur is er nu ’s nachts nog steeds boven 35 graden en overdag in de zon 10 graden meer.

Er zou een shuttlebusje ons naar het hotel brengen, maar wanneer. En ja hoor hij komt en zo kunnen we na inchecken in het hotel om 1.30 ons bed inrollen. Heerlijk.

Het leven met airco is stukken aangenamer…was het niet dat we na een korte nacht om 7 uur op moeten om weer in de rij te staan (weer dat onmisbare ritueel!) voor onze vervolgvlucht uit de woestijn naar Jakarta.

Gepubliceerd Op: 28 juni 2022 / Categorieën: Internationaal, Activiteit, Reisverslagen / Label: /