ADS en Doopsgezinde zending konden snel reageren op de vraag van br. Siaka Traoré uit Burkina Faso om twee motoren om zijn werk mogelijk te maken.

Br. Traoré is voorzitter van de Deacons Commission van Mennonite World Conference waarvan Henk Stenvers secretaris is. Hij heeft de afgelopen 15 jaar in Bobo-Dioulasso drie nieuwe gemeenten gesticht. Deze gemeenten draagt hij nu met een gerust hart over aan drie jonge pastores.

Al een tijdje bezocht hij andere pastors op het platteland om hen te adviseren en te bemoedigen en soms hun eenzaamheid met wat humor te verlichten.

Vanuit Orodara gaat hij zich toeleggen op dit werk, het ondersteunen van pastors, nu meer oecumenisch. Een soort ‘pastor pastorum’.

Henk Stenvers schreef: ´Ik ben er van overtuigd dat hij hierin een heel goede rol kan spelen. Ik ken hem als een heel rustige, wijze man die heel goed in staat is met zijn enorme ervaring pastors te begeleiden. Pastors in Burkina Faso hebben over het algemeen veel minder opleiding dan we hier gewend zijn en worden ook met heel andere problematiek geconfronteerd.

Het vervoermiddel van keuze in Afrika is vaak de motorfiets. Goedkoper dan een auto en je kan op plaatsen komen waar je met de auto niet kan komen. Zouden ADS en of Zending bereid zijn om hem te steunen bij de aanschaf van een tweetal motorfietsen?”

Daar hebben we graag gehoor aan gegeven. De motoren zijn inmiddels gekocht. Rechts op de foto br. Siaka Traoré.

Gepubliceerd Op: 20 april 2022 / Categorieën: Internationaal / Label: /